fbpx

VJ-kursus for fotografer lør 4. og søn 5. nov 10:00-16:00

 

VJ-kursus for fotografer

V3

 

FAF, Kgs. Nytorv 21, Baghuset B, 3. sal.

Lør. 4. og søn. 5. november 2023 kl. 10.00 – 16.00.

FAF byder på frokost, drikkevarer, kaffe og te.

8 kursister maks.

 

UDSTYR

Kursisterne skal medbringe eget kamera med kameramikrofon. De skal selv have styr på, hvordan kameraet betjenes. Microports er ikke nødvendige.

 

PITCH

Nu udbyder vi igen det meget roste ’VJ-kursus for fotografer’ skræddersyet til medlemmer af FAF!

På kurset bliver du en dygtigere historiefortæller og dermed en dygtigere fotograf. Du lærer nogle enkle dramaturgiske og journalistiske greb, du kan bruge i dit daglige arbejde som fotograf uanset, hvilke formater du producerer til. Det er ikke så svært som du måske tror, til gengæld vil du opleve, at du bliver bedre til at træffe de rigtige fotografiske valg, når du har en bedre forståelse af, hvad der er vigtigt og knap så vigtigt i en fortælling.

 

VJ-kursus for fotografer er meget relevant for dig, hvis du:

 

Kurset er baseret på øvelser, hvor du selv skal ud at løse konkrete opgaver med et kamera. Vi gennemser øvelserne i plenum. Der er rigtig meget læring og inspiration i at se, hvordan de andre kursister har løst opgaven.

 

Kurset foregår i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv over en weekend i tidsrummet 10-16 og er gratis for medlemmer af FAF. Der vil maksimalt være 8 kursister. Frokost er inkluderet. Husk at gøre opmærksom på om du er vegetar eller veganer.

 

LØRDAG 18. november

Vigtige greb og teori:

Øvelse:

 

SØNDAG 19. november

Vigtige greb og teori:

Øvelser:

 

UNDERVISER

Kenneth Sorento har 24 års erfaring som fotograf, VJ og dokumentarinstruktør. Han er uddannet FTP’er fra Teknisk Skole og har efteruddannet sig inden for visuel historiefortælling og journalistik, og blev i 2011 optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF). Som instruktør har Kenneth Sorento bl.a. instrueret og fotograferet den anmelderroste dokumentarfilm ’Kampen om Grønland’, der var åbningsfilm på CPH:DOX i 2020.

.

 

Archives by Month

Archives by Subject

Flere i branchen rammes af stress

Et foredrag til dig, der vil vide mere om forebyggelse og håndtering af stress

Som FAF medlem kan du deltage i dette gratis og unikke foredrag der introducerer hvad er stress, hvad gør stress ved kroppen, og hvad du kan gøre for at forebygge stress ved overlæge Nanna Hurwitz Eller fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Bispebjerg Hospital.

Tid og sted

Foredraget afholdes den 03.10.2023, kl.18.00-21.00 i FAFs lokaler på Kongens Nytorv 21, Baghuset B, 3.sal. Deltagelse i foredraget kan ligeledes foregå via Zoom.

FAF sørger for mad og drikke under foredraget.

Tilmelding

For tilmelding, skriv venligst til inda@filmtv.dk senest den 28.09.2023.

Vi ser frem til en informativ aften i selskab med vores medlemmer!

Archives by Month

Archives by Subject

Lineproducerens værktøjskasse – Kursusforløb på Filmskolen

Ledelse, produktionsplanlægning og kommunikation – for dig, der vil skærpe og styrke dit ledelsesmæssige overblik som lineproducer, dine faglige og personlige kompetencer og dit netværk.

Behovet for at styrke ledelseskompetencer i film- og tv-branchen er steget i kraft af flere store tv-serier og en generel større forventning til et bæredygtigt arbejdsliv.

Med udgangspunkt i lineproducerens centrale rolle og filmens/tv-seriens processer frem til optagelserne afsluttes, fokuserer dette kursus på Filmskolen på at give deltagerne en overordnet forståelse og indsigt i optimal planlægning, produktionskonceptualisering og det ledelsesmæssige ansvar, samt strategier og metoder til kommunikation med hold og de kreative.

Kurset ledes af producer Maja Dyekjær og er tilrettelagt af lineproducer og producer Marianne Christensen og lineproducer Claus Willadsen. På kurset vil du bl.a. møde gæsteundervisere som psykolog Thea Mikkelsen, dramaturg Vinca Wiedemann, advokat Kathrine Schlüter, skuespiller Charlotte Fich samt udviklingsproducer og tidligere dramachef på DR Christian Rank.

Udbytte af kurset

Blandt andet kendskab til og indsigt i:

Mellem første og andet modul tilbydes en individuel online session med Thea Mikkelsen i forbindelse med det personlige lederskab.

De 4 moduler er:

25.3.-26.3, kl. 9-17: Vision, konceptuering og budget
15.4.-16.4, kl. 9-17: Jura, rettigheder og forpligtelser samt det personlige lederskab
13.5.-14.5, kl. 9-17: Produktionsplanlægning
17.6.-18.6, kl. 9-17: Optagelserne

Man tilmelder sig samlet alle 4 moduler.

Kursisten skal for at kunne deltage have:

Materialer, som bliver fremsendt inden kurset:

Ansøgning

Send en halv sides motiveret ansøgning sammen med et CV med relevant erhvervserfaring til Emma Molander Martello på eom@filmskolen.dk.

Bemærk ansøgningsfristen 15. marts 2023.

De 16 deltagere på kurset vil blive udvalgt af kursusleder Maja Dyekjær, Marianne Christensen, Claus Willadsen og Ene Katrine Rasmussen.

Betaling opkræves via Billetto, når deltagerne er blevet udvalgt.

Som medlem af FAF får du kurset til 8.000 kr.

Udviklingen af kurset er støttet af Producentforeningen og i samarbejde med Filmstationen.

Læs mere om kurset her.

Archives by Month

Archives by Subject

Kurser hos PFA

Medlemmer af FAF kan deltage gratis i PFA rådgivningskurser og webinarer.

Hold dig opdateret på PFA’s webinar-oversigt og kursus-ovesigt.


På dette webinar kan du høre, hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste bedst muligt ved skilsmisse og dødsfald. Inviter gerne din ægtefælle/partner med på webinaret.

Emner vi kommer ind på:

  • Hvad du skal være opmærksom på, hvis kærligheden brister eller den ene af jer går bort
  • Forskellene mellem gift og samboende ift. både skilsmisse og dødsfald
  • Forskellen mellem arv og begunstigelse, og hvorfor et testamente ikke gælder for din pensionsopsparing
  • Fordele og ulemper ved at sidde i uskiftet bo
  • Om gaver, gaveafgifter og boafgifter
  • Hvordan fremtidsfuldmagter give dig og din familie større tryghed

Varighed: Ca. 60 min

Læs mere og tilmeld dig webinaret her.


Dette webinar er til dig, som overvejer at trække dig helt eller delvist tilbage fra arbejdsmarkedet før folkepensionsalderen og gerne vil blive klogere på dine muligheder. Inviter gerne din ægtefælle/partner med på webinaret.

Emner vi kommer ind på:

Varighed: Ca. 60 min

Læs mere og tilmeld dig webinaret her.

Archives by Month

Archives by Subject

Arbejdsmiljøkurser hos Producentforeningen

Arbejdsmiljøkurser i København og Aarhus

Tag på arbejdsmiljøkursus sammen med andre fra din egen branche, og lær om hvordan I organiserer arbejdsmiljøarbejdet. Arbejdsmiljøkurserne handler både om det fysiske og det psykiske arbejdsmiljø.

Producentforeningen har lige nu to kurser i kalenderen:

Tilmelding senest den 22. maj 2023. 

Tilmelding senest den 27. oktober 2023.

Kurset er obligatorisk for medarbejdere, der er arbejdsmiljørepræsentanter, og relevant for alle der varetager tilsvarende opgaver på produktionerne. Producentforeningen udbyder kun et begrænset antal kurser om året, og der skal være minimum 8 tilmeldte, før de kan garantere, at kurset bliver gennemført.

Begge kurser er tre hele dage, hver dag kl. 8.30 – 16.30. Prisen er – sammenlignet med tilsvarende kurser – meget konkurrencedygtig:

3.000 kr. for de tre dage, inkl. fuld forplejning.

FAF giver kompensation for tabt arbejdsfortjeneste til medlemmer af FAF, såfremt producenten/arbejdsgiveren betaler for kurset.

Ønsker du at deltage på kurset via egenbetaling, så husk, at du kan ansøge om støtte gennem FAF-puljen.

Læs mere og tilmeld dig på ovenstående links.

Archives by Month

Archives by Subject

Udvalgte masterclasses og kurser på Filmskolen

Den Danske Filmskole tilbyder en masse spændende kurser og masterclasses.

Som medlem af FAF kan du tilmelde dig udvalgte kurser til halv pris. 

Hold dig opdateret her på siden om hvilke kurser, du kan tilmelde dig til halv pris.

Kontakt FAF på faf@filmtv.dk for at få tilsendt rabatkoden.


 


Kurset vil fokusere på de kunstneriske, æstetiske og praktiske aspekter ved produktion af podcast. Det vil i mindre grad omhandle de tekniske aspekter, men det vil blive belyst, hvor det er relevant.

Gennem 4 intense moduler vil vi undersøge hands on-tilgange til at skabe stærke narrativer til podcast. På kurset belyses tænkte og reelle problemer, som man møder i udviklingen af ideer til podcasts. Deltagerne er velkomne til at dele erfaringer og problemer med egne projekter, og får mulighed for at få konkret sparring på deres projekter. Det er dog ikke et krav, at man deltager med et konkret projekt.

Kurset berører ideudvikling, optagelser, interviews, dramaturgi og manuskriptskrivning i lydfortællinger samt redigering på et teknisk basalt niveau, men vi vil også se nærmere på mere komplekse arbejdsgange og lydmix af færdige produktioner. Man behøver ingen teknisk baggrund eller erfaring med digital redigering eller software til optagelser, men det vil dog være en fordel.

Læs mere og tilmeld dig kurset her.

Archives by Month

Archives by Subject

Money Mindset – Bliv bedre til at snakke om penge og forhandle løn

I løbet af denne 2-timers workshop (som foregår på engelsk) vil du lære at hele dit forhold til penge og udvikle en pengementalitet.

Penge kan være et svært emne at tale om – og særligt i Jantelovs-Danmark er vi ikke altid så gode til at prissætte vores værd. Det kan føles som et tabu eller måske bare godt gammeldags besværligt og akavet at bringe emner som højere løn, kvalifikationstillæg og professionelt værd på banen. Det kan være nemmere bare at acceptere det, man får tilbudt – særligt hvis man som ung eller nyuddannet ønsker at få foden inden for og der er mange om buddet. For mange er det dog en samtale, der forbliver svær igennem hele ens arbejdsliv – lige meget hvor erfaren og garvet man er i branchen.

At kunne bringe vigtige forhold som penge og løn på banen med ens nuværende eller fremtidige arbejdsgiver er bogstaveligt talt guld værd. Når vi snakker om udvikling af en pengementalitet på dette kursus, handler det om at ændre forståelsen af lønforhandlinger fra at være et nødvendigt onde til en givtig investering. Ens professionelle værdi er ofte langt højere end den nettoværdi, der står i kroner og ører på bunden af ens lønseddel. Den viden alene – og viljen til at handle på det – er ofte nok til, at ens kvalifikationer belønnes derefter.

Forhandlings- og markedsføringsprocessen starter ofte ved det første håndtryk. Den måde du præsenterer dig selv på, samt med hvilken lethed du italesætter vigtige forhold som anerkendelse, belønning, arbejdsgoder og løn i relation til din professionelle værdi, har ofte stor betydning for den løn, du ender med at hive hjem.

I løbet af denne to timers workshop vil du lære at blive bedre til at snakke om penge. Du vil lære at sætte grænser, prissætte dine kvalifikationer og forhandle den løn hjem, du fortjener. Du vil opnå en større forståelse for præsentations- og forhandlingsteknik, øge dit professionelle selvværd og højne dit money mindset! Alle teknikker, tips og tricks vil du kunne implementere og øve i dit arbejdsliv med det samme.

Underviser

Rosa Camero er oprindeligt fra Mexico og er uddannet inden for kommunikation. Hun har arbejdet i filmindustrien siden 2008, hvor hun bl.a. har organiseret flere nationale og internationale events og kampagner. Hun har været en del af flere hundrede filmudgivelser, inkl. Twilight-sagaen, The Impossible, Divergent m.fl.

I 2014 flyttede Rosa til Spanien, hvor hun læste Markedsføring på Complutense University of Madrid og specialiserede sig i digital marketing (Google og IAB). Hun flyttede til København i 2017, hvor hun lancerede et digitalt marketingbureau med fokus på at hjælpe kreative freelancere og virksomheder med at slå igennem med deres markedsføring. I 2021 blev hun certificeret som Iværksætter- og Business Life Coach. Hun er også ophavskvinde til online-fællesskabet Women in the Film Industry med mere end 1.700 følgere.

Som hun siger: You are the main character of your film. Make it a blockbuster.

Målgruppe

Kurset er åbent for alle – men særligt unge og nyuddannede forestiller vi os kan have gavn af denne workshop. OBS.: Kurset foregår på engelsk.

Tid og sted

Torsdag den 9. februar 2023 kl. 18 – 20 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K.

Pris

Kurset er gratis og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwiches og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning

Max 30 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer.


ENGLISH:

Money Mindset – Get better with money and negotiate the greatest deals

 During this 2-hour workshop (in English) you will learn how to heal your relationship with money and develop a money mindset.

Money can be a tricky topic. It’s often viewed as taboo to discuss numbers. Maybe you feel embarrassed to bring it up or don’t know how. Maybe it feels easier to keep things at status quo in fear of an uncomfortable situation, that may lead to them hiring someone else or firing you, if you already got the job.

However, being able to discuss money and salary with your current or future employer is not only necessary, but often directly translates to a higher net worth – simply by presenting yourself as someone who isn’t afraid to talk about money and request that your qualifications be rewarded accordingly.

The negotiation and marketing process often starts at hello. How you talk about yourself and how you present yourself in front of others has a huge impact on potential and current employers. If you don’t show your worth or feel comfortable talking about your own worth in the setting of a financial transaction, they won’t see the need to reward your worth either. If you feel self-conscious or inexperienced, this is also immediately picked up upon.

During this 2-hour workshop you will learn how to get better with money. How to talk about money in a professional setting, how to set standards for your own net worth, how to negotiate the salary you deserve and how to market yourself as the confident and skilled professional that you are.

You will learn tips and tricks to what’s important when it comes to presenting yourself professionally, negotiating salary and setting professional standards. This workshop will help you reflect upon your professional value, negotiation skills and money mindset – and you will be able to utilize the techniques in your work life immediately.

Teacher

Rosa Camero is originally from Mexico and has a degree in Communication. She has worked in the film industry since 2008 organizing both national and international events and press campaigns. She has been part of over a hundred film releases, including The Twilight Saga, The Impossible, Divergent, RED, Last Vegas, Maya the Bee, as well as many independent films.

In 2014 she moved to Spain, where she studied Advertising at the Complutense University of Madrid and specialized in Digital Marketing by Google and IAB. She moved to Copenhagen in 2017 launching a digital marketing agency designed to help creative businesses stand out with their marketing. In 2021 she was certified as an Entrepreneurship and Business Life Coach. She is also the founder of the Facebook community Women in the Film Industry with more than 1.700 members and growing daily.

As she likes to say: You are the main character of your film. Make it a blockbuster.

Target audience

All members of FAF can join this workshop – but we believe that students and young people in particular will benefit from the teachings of this workshop.

The workshop is held in English.

Time and Place

Thursday February 9th 2023 from 6 pm. to 8 pm. at the FAF offices at Kgs. Nytorv 21 B, 3., 1050 København K.

Price

The workshop is free and only for members of FAF. Sandwiches and beverages will be served during the workshop.

Participant limitation

Max. 30 participants (first come, first served).

Save your spot at the workshop by sending an e-mail to: faf@filmtv.dk.

Archives by Month

Archives by Subject

Videojournalisme v/ Kenneth Sorento

Vil du gerne blive en dygtigere historiefortæller og dermed en dygtigere fotograf?

På dette hands-on kursus lærer du nogle enkle dramaturgiske og journalistiske greb, som du kan bruge i dit daglige arbejde som fotograf – uanset hvilke formater du producerer til. Det er ikke så
svært som du måske tror. Til gengæld vil du opleve, at du bliver bedre til at træffe de rigtige fotografiske valg, når du har en bedre forståelse af, hvad der er vigtigt og knap så vigtigt i en fortælling.

VJ-kursus for fotografer er meget relevant for dig, hvis du:
• gerne vil blive en bedre sparringspartner for tilrettelæggeren
• gerne vil blive bedre til selv at stille spørgsmål, når journalisten ikke kan være tilstede
• går med tanker om at instruere din egen dokumentar eller kortfilm
• ønsker at prøve kræfter med arbejdet som VJ (Video Journalist)

Kurset er baseret på praktiske øvelser, hvor du selv skal ud at løse konkrete opgaver med et kamera. Du kan medbringe dit eget kamera eller låne et Sony FX6, som stilles til rådighed på kurset. Vi gennemser øvelserne i plenum og giver hinanden feedback. Der er rigtig meget læring og inspiration i at se, hvordan de andre kursister har løst opgaven.

Kurset strækker sig over to dage og inkluderer følgende program:

Lørdag den 28. januar:
• Den styrede og ikke-styrede fortælling
• Vinkling af en historie
• Dramaturgi: Mål, modstand, setup og payoff
Øvelse:
• Følg en konkret person, som udfører en proces i interaktion med en anden person. Det kan f.eks. være en blomsterhandler og en kunde. Fokus er på handling og naturlig dialog, fremfor generelle dækbilleder og synk. Du skal være bevidst om hovedpersonens mål og modstand i scenen, og arbejde konkret med setup og payoff.

Søndag den 29. januar:
• Interview
• Historieopbygning
Øvelser:
• Interview din sidemakker om et vendepunkt i dennes liv
• Reportage inkl. actionsynk (flyby) med hovedperson

Målgruppe:

Kurset er målrettet fotografer.

Tid og sted:

FAF’s lokaler på Kongens Nytorv 21 B, Baghuset, 3. sal.
Lørdag den 28. og søndag den 29. januar 2023 fra kl. 10.00 – 16.00.

Underviser:

Kenneth Sorento har 23 års erfaring som fotograf, VJ og dokumentarinstruktør. Han er uddannet FTP’er fra Teknisk Skole og har efteruddannet sig inden for visuel historiefortælling og journalistik, og blev i 2011 optaget i Dansk Filmfotograf Forbund (DFF). Som instruktør har Kenneth Sorento bl.a. instrueret og fotograferet den anmelderroste dokumentarfilm ’Kampen om Grønland’, der var åbningsfilm på CPH:DOX i 2020.

Pris:

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwiches, snacks, drikkevarer, samt kaffe/the.

Deltagerbegrænsninger:

Der er max plads til 6 kursister efter først-til-mølle princippet. Kursister kan medbringe eget kamera eller arbejde med kameraer leveret af AVS Nordic.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk senest den 20. januar.

Archives by Month

Archives by Subject

Kend din overenskomst og forstå din kontrakt

Kan du også blive forvirret over, hvad dine forpligtelser og rettigheder er jf. din overenskomst? Og hvordan gennemskuer man lige, om kontrakten følger overenskomsten, og i det hele taget er, som den bør være?

Disse spørgsmål – og mange flere – tackler vi tirsdag den 15. november 2022, når FAF’s chefjurist Noomi Rappeport afholder kurset ’Kend din overenskomst og forstå din kontrakt’.

Tag gerne din kontrakt under armen, når vi gennemgår Fiktionsoverenskomsten og de typiske kontraktforhold, man bør være opmærksom på.

Der bliver tid til at stille spørgsmål, og vi kommer bl.a. ind på de henvendelser, vi ser flest af i FAF:

Målgruppe

Kurset er for alle udøvende faggrupper i branchen, som ønsker en bedre forståelse for overenskomst- og kontraktforhold. Selvstændige fakturaskrivere er også velkomne.

Tid og Sted

Tirsdag den 15. november 2022 kl. 18 – 21 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Chefjurist Noomi Rappeport. Noomi har mange års erfaring som jurist i fagforeningsverdenen.

Pris 

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwicher og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning 

Max 24 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer senest den 8. november.

Archives by Month

Archives by Subject

Opstart af egen virksomhed

Tænker du på at starte som selvstændig, eller har du måske allerede kastet dig ud i det? Som selvstændig er der mange ting, man skal være opmærksom på, herunder administrative forpligtelser og faldgruber.

I samarbejde med A-kassen FTFa og regnskabs- og revisionsformaet Markman & Bechlund tilbyder FAF et kursus i opstart af egen virksomhed, hvor du som FAF-medlem kan få svar på alle dine spørgsmål, hvad end du allerede har kastet dig ud i iværksætterdrømmen eller overvejer at gøre det.

Få en kort introduktion til dagpengesystemet samt indføring i de regnskabs- og skattemæssige forhold, som du skal forholde dig til som selvstændig erhvervsdrivende. På kurset bliver både økonomistyring, bogføring, regnskabskrav, skatteregler, momsfakturering og beregning af fradrag gennemgået – og bare rolig, der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Aftenen har til formål at afmystificere de økonomiske og administrative udfordringer, der kan følge med at starte egen virksomhed, og giver et overblik over de praktiske overvejelser, man bør gøre sig.

Kurset vil bl.a. besvare spørgsmål som:

Målgruppe

Kurset retter sig til dig, som overvejer at starte selvstændig virksomhed eller som allerede er i gang og har brug for at få genopfrisket eller vide mere om, hvordan skatte- og a-kasseregler kan have indflydelse på at være selvstændig inden for det kunstneriske område.

Tid og Sted

Torsdag den 3. november 2022 kl. 18 – 21 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Fra FTFa deltager konsulenterne Thomas Juhl Hansen, Henriette Andersen og Ann-Mari Nostrup.

Fra regnskabs- og revisionsfirmaet Markman & Bechlund underviser Peter Bechlund. Firmaet har specialiseret sig i revision, regnskab og forretningsservice til små og enkeltmandsvirksomheder.

Pris 

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwicher og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning 

Max 10 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer senest den 27. oktober.

Archives by Month

Archives by Subject

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×