Udvalgte masterclasses og kurser på Filmskolen

Halv pris for medlemmer af FAF.

Læs mere om de enkelte kurser her.

Udvalgte masterclasses og kurser på Filmskolen

Den Danske Filmskole tilbyder en masse spændende kurser og masterclasses.

Som medlem af FAF kan du tilmelde dig udvalgte kurser til halv pris.

Hold dig opdateret her på siden om hvilke kurser, du kan tilmelde dig til halv pris.

Kontakt FAF på faf@filmtv.dk for at få tilsendt rabatkoden.


  • Storyworlds 2.0. (14/1/23 kl. 10-16 + 15/1/23 kl. 9-15 – begge dage inkl.)

På dette kursus vil du i praksis komme til at bruge en ny model til at skabe universer og lære om storyworld-tankegangen. I tre kreative workshops over to dage, vil du sammen med de øvrige deltagere skabe et originalt univers, oplevelser i universet og konkrete ideer til at udgive dit univers som serie, film, interaktiv eller helt nyt format, verden endnu ikke har set.

Workshoppen henvender sig til manuskriptforfattere, dramatikere, forfattere, filminstruktører, tv-instruktører, animationsinstruktører, spilinstruktører, teaterinstruktører, scenografer, production designere, spildesignere og illustratorer/tegnere.

Læs mere og tilmeld dig kurset her.


  • Kickstart fremtidens fortællinger (1/2/23 kl. 15-18)

Verden har brug for nye narrativer for at kunne træde ind i den livsnødvendige grønne omstilling, vi står overfor. Her kan filmkunsten få en afgørende rolle. Men hvordan kan vi gøre denne opgave til en interessant udfordring?

Denne eftermiddag handler om måder, hvorpå man kan skabe film med nye grønnere narrativer og grønnere initiativer på produktionerne. Hvilken rolle og hvilket ansvar har den danske filmbranche og Den Danske Filmskole for fremtidens fortællinger? Kan dansk film komme på niveau med den fremdrift vi ser i andre lande, og dermed være med til at gå forrest?

På dette brancheseminar vil du møde førende filmskabere og videnskabsfolk, der fortæller om konkrete metoder fra deres arbejde med den bæredygtige omstilling.

Læs mere om det spændende program og tilmeld dig kurset her.


  • Tag ordet – med gennemslagskraft (28/2/23 kl. 9-16)

Dette kursus tilbyder træning i mundtlig formidling med udgangspunktet i, at vi godt kan, og at vores naturlige effektive evne til at tale kan bredes ud til alle situationer, hvor vi tager ordet.

Målet med kurset er at give dig konkrete redskaber, som du kan bruge i det nu, hvor du taler, så du kan være tro over for dig selv og fastholde en nærværende måde at formidle på. Når talen er fri og nærværende, bliver budskabet formidlet på en intuitiv og effektiv måde.

Ved at tage udgangspunkt i din egen naturlige tale, kommer du til at tale på en autentisk måde og ikke ud fra en skabelon om, hvad du burde gøre og ikke burde gøre.

Kurset henvender sig til branchefolk med behov for at styrke deres evner til mundtlig formidling.

Læs mere og tilmeld dig kurset her.


  • Third Ear og fortælling med lyd (4/3/23 kl. 10-15)

I denne masterclass vil folkene bag Third Ear belyse de vigtigste sider af dokumentariske podcast-produktioner: Fra indhentning af materiale, overvejelser omkring produktionsdesign, dramaturgi, interviewteknikker, redigering, tekstarbejde, brug af stemmer og naturligvis alle aspekter af lyd og lyddesign som fortællende element.

De kommer desuden ind på:

  • The Basic Philosophy: Hvornår er en historie en god historie? Hvad kan lydfortællinger som andre slags fortællinger ikke kan? Hvordan finder man historier, som fungerer godt i lyd?
  • Dramaturgi – Fra idéudvikling til den formfuldendte feature: Hvordan tænker man dramaturgi med start, midte og slutning? Hvordan skabes scener i lyd?
  • Interviewet – Mikrofonen som kamera: Hvordan får man kilder til at fortælle levende og brugbart? Der vil være en grundig gennemgang af deres mest brugte metoder og tilgange til interviewsituationen, herunder brug af reportager, momentinterviewet og processinterviewet.
  • Magiske elementer: Hvordan sætter man stumper af lyd sammen til en historie? Hvordan konstruerer man en historie? Hvem er fortælleren? Hvad er de vigtigste temaer i historien – og hvordan kan de høres? Hvordan bruges arkiv og diverse lydkilder ud over de mest oplagte?
  • Montage – At sætte det hele sammen: Hvilke mulige elementer har man – og hvordan skaffer man flere? Hvordan bliver et dårligt råbånd til en god historie?

Læs mere og tilmeld dig kurset her.


  • Narrative dokumentariske podcasts

(forløb over 4 tirsdage: 21/3/23 – 28/3/23 – 11/4/23 – 18/4/23)

Kurset vil fokusere på de kunstneriske, æstetiske og praktiske aspekter ved produktion af podcast. Det vil i mindre grad omhandle de tekniske aspekter, men det vil blive belyst, hvor det er relevant.

Gennem 4 intense moduler vil vi undersøge hands on-tilgange til at skabe stærke narrativer til podcast. På kurset belyses tænkte og reelle problemer, som man møder i udviklingen af ideer til podcasts. Deltagerne er velkomne til at dele erfaringer og problemer med egne projekter, og får mulighed for at få konkret sparring på deres projekter. Det er dog ikke et krav, at man deltager med et konkret projekt.

Kurset berører ideudvikling, optagelser, interviews, dramaturgi og manuskriptskrivning i lydfortællinger samt redigering på et teknisk basalt niveau, men vi vil også se nærmere på mere komplekse arbejdsgange og lydmix af færdige produktioner. Man behøver ingen teknisk baggrund eller erfaring med digital redigering eller software til optagelser, men det vil dog være en fordel.

Læs mere og tilmeld dig kurset her.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×