Kend din overenskomst og forstå din kontrakt

Kan du også blive forvirret over, hvad dine forpligtelser og rettigheder er jf. din overenskomst? Og hvordan gennemskuer man lige, om kontrakten følger overenskomsten, og i det hele taget er, som den bør være?

Disse spørgsmål – og mange flere – tackler vi tirsdag den 15. november 2022, når FAF’s chefjurist Noomi Rappeport afholder kurset ’Kend din overenskomst og forstå din kontrakt’.

Tag gerne din kontrakt under armen, når vi gennemgår Fiktionsoverenskomsten og de typiske kontraktforhold, man bør være opmærksom på.

Der bliver tid til at stille spørgsmål, og vi kommer bl.a. ind på de henvendelser, vi ser flest af i FAF:

Målgruppe

Kurset er for alle udøvende faggrupper i branchen, som ønsker en bedre forståelse for overenskomst- og kontraktforhold. Selvstændige fakturaskrivere er også velkomne.

Tid og Sted

Tirsdag den 15. november 2022 kl. 18 – 21 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Chefjurist Noomi Rappeport. Noomi har mange års erfaring som jurist i fagforeningsverdenen.

Pris 

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwicher og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning 

Max 24 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer senest den 8. november.

Archives by Month

Archives by Subject

FAGLIG FREDAG: Pizza-aften for talspersoner og arbejdsmiljørepræsentanter

Vil du gerne tage aktivt del i trivslen på din arbejdsplads og være en betroet kollega der kan hjælpe, når det er svært? Det er bare nogle af de ting, du i et tillidshverv som arbejdsmiljørepræsentant eller talsperson, vil beskæftige dig med.

Så om du overvejer at stille op – eller allerede er blevet valgt som talsperson eller arbejdsmiljø- eller sikkerhedsrepræsentant på din arbejdsplads – kan du tilmelde dig, når FAF til november klæder dig på til hvervet som talsperson og arbejdsmiljørepræsentant.

En talsperson bliver valgt af sine kollegaer, fordi de har tillid til personen og til at han/hun kan løfte opgaven som bindeled og talsperson mellem kollegaer og ledelsen. En arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentant er på lignende vis de ansattes ambassadør over for ledelsen i spørgsmål om arbejdsmiljøforhold. Det er et vigtigt tillidshverv, som skal medvirke til, at arbejdsforholdene er forsvarlige.

Vi gennemgår rollerne som talsperson og arbejdsmiljørepræsentant, hvad man skal vide og hvordan man kan håndtere rollen som bindeled.

Der vil være rig lejlighed til dialog og spørgsmål baseret på jeres konkrete erfaringer, og chefjurist Noomi Rappeport vil gå i dybden med nogle af de henvendelser, hun typisk får:

Målgruppe

Kurset er for alle, der udøver eller er nysgerrige på hvervet som talsperson eller arbejdsmiljø- og sikkerhedsrepræsentant.

Tid og Sted

Fredag den 11. november 2022 kl. 18 – 21 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Sekretariatschef René Høyer Jørgensen og chefjurist Noomi Rappeport.

Pris 

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af pizza og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning 

Max 24 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer senest den 4. november.

Archives by Month

Archives by Subject

Opstart af egen virksomhed

Tænker du på at starte som selvstændig, eller har du måske allerede kastet dig ud i det? Som selvstændig er der mange ting, man skal være opmærksom på, herunder administrative forpligtelser og faldgruber.

I samarbejde med A-kassen FTFa og regnskabs- og revisionsformaet Markman & Bechlund tilbyder FAF et kursus i opstart af egen virksomhed, hvor du som FAF-medlem kan få svar på alle dine spørgsmål, hvad end du allerede har kastet dig ud i iværksætterdrømmen eller overvejer at gøre det.

Få en kort introduktion til dagpengesystemet samt indføring i de regnskabs- og skattemæssige forhold, som du skal forholde dig til som selvstændig erhvervsdrivende. På kurset bliver både økonomistyring, bogføring, regnskabskrav, skatteregler, momsfakturering og beregning af fradrag gennemgået – og bare rolig, der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Aftenen har til formål at afmystificere de økonomiske og administrative udfordringer, der kan følge med at starte egen virksomhed, og giver et overblik over de praktiske overvejelser, man bør gøre sig.

Kurset vil bl.a. besvare spørgsmål som:

Målgruppe

Kurset retter sig til dig, som overvejer at starte selvstændig virksomhed eller som allerede er i gang og har brug for at få genopfrisket eller vide mere om, hvordan skatte- og a-kasseregler kan have indflydelse på at være selvstændig inden for det kunstneriske område.

Tid og Sted

Torsdag den 3. november 2022 kl. 18 – 21 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Fra FTFa deltager konsulenterne Thomas Juhl Hansen, Henriette Andersen og Ann-Mari Nostrup.

Fra regnskabs- og revisionsfirmaet Markman & Bechlund underviser Peter Bechlund. Firmaet har specialiseret sig i revision, regnskab og forretningsservice til små og enkeltmandsvirksomheder.

Pris 

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwicher og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning 

Max 10 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer senest den 27. oktober.

Archives by Month

Archives by Subject

Krænkelser og chikane på arbejdspladsen – hvordan håndterer vi sagerne?

Krænkelser og chikane på arbejdspladsen – herunder seksuel chikane – kan være et svært og tabubelagt emne at tale om. Det kan være forskelligt fra person til person, situation til situation og arbejdsplads til arbejdsplads, hvad der opleves som acceptable omgangsformer, og hvad der opleves som krænkelser og chikane. Derfor kan det i nogle tilfælde også være svært at identificere, hvornår der er tale om krænkelser.

Det betyder i praksis, at det skal være OK at tale om og sige fra, hvis man føler, at ens grænser bliver overskredet, eller hvis man oplever, at en kollega får overskredet sine grænser. Ved at gøre det nemmere at sige fra, kan man sammen forebygge chikane og krænkende handlinger og være med til at opbygge en kultur, hvor den slags ting ikke finder sted.

Hos FAF vil vi gerne være med til at kaste lys på dette område, og derfor inviterer vi medlemmer af FAF til en oplysende aften, hvor FAF’s chefjurist, Noomi Rappeport, vil fortælle meget mere om krænkelser og chikane på arbejdspladsen.

Hun vil bl.a. gennemgå:

Hun vil også fortælle om, hvordan FAF som fagforening håndterer de sager, vi får ind, og komme ind på det juridiske retsgrundlag, herunder relevante bekendtgørelser, vejledninger og trepartsaftaler.

Målgruppe

Kurset er for alle, hvad end man er arbejdsgiver eller ansat.

Tid og Sted

Torsdag den 27. oktober 2022 kl. 18 – 21 i FAF’s lokaler på Kgs. Nytorv 21 B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Chefjurist Noomi Rappeport. Noomi har mange års erfaring som jurist i fagforeningsverdenen.

Pris 

Kurset er gratis, og er kun for medlemmer af FAF.

Der vil være forplejning i form af sandwicher og drikkevarer.

Deltagerbegrænsning 

Max 24 deltagere efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk med navn og medlemsnummer senest den 20. oktober.

Archives by Month

Archives by Subject

Patineringskursus af tøj, sko, læder etc. ** IKKE FLERE PLADSER, venteliste oprettet **

Kurset afholdes kl. 10-16 lørdag den 17.9.2022 hos Filmgear i Mileparken 14, 2740 Skovlunde

Kurset består af 2 dele:

Kl. 10-13: Hvordan patineres ting der består af forskellige materialer? Der fortælles og vises forskellen på naturligt fremstillet og syntetiske stoffer, naturligt og kunstigt leder, sko etc.

Kl. 13-16: Deltagerne arbejder under supervision med at ælde forskellige ting. Der vil være forskellige ting du kan øve dig på, men du opfordres til selv at medbringe ting du ønsker at ælde.

Kurset er gratis. Tilmelding efter først til mølle princippet. Der er plads til 6 deltagere. Der vil være frokost fortæring i løbet af kurset.

Underviser er Tonya, som har opnået sin ekspertise fra filmmiljøet i Ukraine. Undervisningen foregår på engelsk.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk efter først til mølle princippet med dit navn og meget gerne dit medlemsnummer.

Archives by Month

Archives by Subject

Lær at styre dine lamper via Ipad af Kasper Mønster

Gratis FAF kursus for medlemmer!

FAF afholder to 8 timers kurser den 27. august og den 28. august 2022, hvor lysfolk i Film- og reklamebranchen kan få en basisforståelse af DMX, samt hvordan du kan styre dine lamper via Ipad.
Kurserne starter kl. 10 og varer til kl. 18.

Kurset den 27. august 2022 handler om forståelse og opsætning af DMX, samt trådløs DMX. Kurset den 28. august handler om styrring af DMX via Ipad, samt andre tips og tricks.

Vi vil begge dage gennemgå de mest brugte lamper fra film- og reklamebranchen.
Medbring evt. din egen Ipad til kurset.

Kurserne der afholdes hos Filmgear i Skovlunde er med forplejning og uden kompensation for transport.

Tilmeld dig på faf@filmtv.dk efter først til mølle princippet med dit navn og meget gerne dit medlemsnummer. Angiv om du deltager den 27. eller den 28. august 2022, eller om du ønsker at deltage begge dage.

Ny indmeldte medlemmer, der har betalt kontingent kan også tilmelde sig og deltage.

Archives by Month

Archives by Subject

GRATIS KURSUS FOR MEDLEMMER AF FAF – UDFORDRINGER VED OPSTART AF EGEN VIRKSOMHED torsdag den 4. november 2021

Få svar på dine spørgsmål til dagpengesystemet og få en introduktion til de regnskabs- og skattemæssige forhold du bliver nødt til at forholde dig til.

På kurset vil der både være oplæg fra FTF-A og en revisor med erfaring i rådgivning af selvstændige filmarbejder.

Aftenen har til formål at afmystificere nogen af de administrative udfordringer ved at begynde som selvstændig/regningsskriver og give et overblik over hvilke praktiske overvejelser, det er vigtigt at gøre sig.

 

Målgruppe

Kurset retter sig til dig, som overvejer at starte selvstændig

virksomhed eller som allerede er i gang og har brug for at få genopfrisket eller vide mere om, hvordan skatte- og a-kasseregler kan have indflydelse på at være selvstændig inden for det

kunstneriske område.

Forudsætninger

Ingen

Tid og Sted

Torsdag den 4. november 2021 kl. 18.30 – 21.00 i FAF, Kgs. Nytorv 21B, 3. sal, 1050 København K

Undervisere

Fra FTF-A deltager konsulent Henriette Andersen,

På regnskabs- og faktureringsdelen underviser Peter Bechlund fra firmaet Markman og Bechlund. Firmaet har specialiseret sig i revision, regnskab og forretningsservice til små og enkeltmands virksomheder.

Pris Kurset er gratis. Kun for medlemmer af FAF.

Deltagerbegrænsning 10 personer, efter først til mølle.

 

Tilmelding 

Send en mail til mk@filmtv.dk, senest mandag den 1. november, hvis du ønsker at deltage i kurset.

Archives by Month

Archives by Subject

Sketch-up for viderekomne

Kurset giver et dybere kendskab til de mange muligheder i SketchUp.

Udbytte
Med udgangspunkt i en dialog med deltagerne gives et dybere kendskab til både grundlæggende mere avancerede funktioner i SketchUp.

Det kunne fx være demonstration af sandbox-værktøjet og muligheder med photomatch – og så downloader vi nogle af de mange gratis plugins, der kan effektivisere arbejdet med SketchUp.

Hvis deltagerne er interesserede, introduceres også til programmet LayOut, som bruges til at skabe målfaste 2d-tegninger af de rumlige SketchUp-modeller. LayOut kræver dog en licens til SketchUp PRO (se mere om prøveversion nedenfor).

Kurset suppleres med kompendiematerialer til brug under og efter undervisningen.

Forudsætninger
For at deltage i kurset bør, man have de grundlæggende færdigheder i SketchUp og bruge programmet jævnligt.

Egen PC eller Mac samt mus med scroll-hjul skal medbringes.

SketchUp PRO skal være installeret og fungere inden kursusstart.

Programmet kan downloades her: www.sketchup.com/download/all.
SketchUp PRO kan prøves gratis i 30 dage. Derefter koster en licens $695, se www.sketchup.com

Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Tilmelding senest den 17. marts 2019. Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.

Tirsdag den 2. april og torsdag den 4. april 2019 kl. 17.00 – 21.00
Kursus i lokalerne Kgs. Nytorv 21 B

Meld dig til her: ds@scenograf.dk

 

Archives by Month

Archives by Subject

Bliv bedre til visualisering med Procreate

Vi kan alle blive bedre til at tegne/male vores scenografiske hovedbilleder/rumlige skitser/ visuals og her er en unik mulighed for at blive introduceret til en yderst billig, meget fleksibel og brugervenlig digital løsning.

Om app’en Procreate skriver kursusunderviser Nikolai Lockertsen:
“Jeg anbefaler iPad Pro og Apple Pencil, varmt!
Og Procreate er rett og slett fantastisk.
De siste 6 år har jeg utelukkende gjort all min artwork på iPad med Procreate.
Jeg er også en Photoshop instruktør, men foretrekker Procreate uten tvil. Det koster ca 10$ og det er noe man betaler kun 1 gang. Updateringer er gratis.
Man kan jobbe i 10 timer på en fulladet iPad og Procreate lagrer hver strek man gjør. Så på de 6 årene jeg har brukt det, så har jeg aldri mistet noe arbeid.
Jeg kan ikke si det samme om Photoshop.
IPaden er mer mobil, mer stabil og både enklere og bedre å bruke.
Det å kunne ha den med på set, ta bilder og skisse rett på de kan gjøre på få sekunder. Man kan jobbe i oppløsninger opptil 16.000pixler i bredden eller høyden.
Automatisk så vil også få en timelapse-video av hele tegne processen. I full HD eller 4K.”

Nikolai L. Jan. 2019

Om kursusunderviser Nikolai Lockertsen:
Nikolai Lockertsen, norsk født jobber som freelance ConceptArtist, illustratør og instructor. Med clienter fordelt over hele verden. I tillæg populær underviser i Procreate på bl.a. Den Norske Filmskole, linien for filmscenografi.
Tjek gerne flg. link: links:
https://www.artstation.com/nikolailockertsen
Eller
https://www.nrk.no/video/PS*100533

PROGRAMINDHOLD:
Dag 1
Bli kjent med Procreate. Gjennomgå alle menyer og vise hvordan layers fungerer og hvordan man bruker det effektivt, med layer-modes, ref-layer, alpha-lock etc. Colorpicker, hvilken man foretrekker og hvordan man bygger, deler og save`r swatches.
Lage egne brushes. Dette er en stor og fantastisk ting med Procrate. Her kan man virkelig unlock the real power i appen.
Mens vi gjør dette vil vi tegne karakterer på forskjellige måter. Jeg viser hvordan jeg bygger opp karakterer og forskjellige fremgangsmåter jeg bruker. dette er noe dere kan bruke til hva dere vil senere.

Dag 2
Fortsette på å bli kjent med hvilke tools Procreate har. Hvordan selection-tool, transform og perspective tools fungerer og hvordan man kan bruke de på kreative måter.
Jeg vil også gå igjennom adjustments menyen som har mange supre tools, blant annet: Curves, color-adjustments, blurs etc.
Vi går også igjennom settings illøpet av de 2 første dagene slik at man kan sett opp Procreate slik man selv vil ha det.
Quickmenu er også en ny og fantastisk ting. Gjør workflow mye raskere.
Vi starter med Prespective og tegner litt environments mens vi leker oss igjennom menyene.

Dag 3
Her har det jo gått en uke eller to siden de 2 første dagene. Min erfaring tilsier at hvis dere ikke har hatt tid til å bruke Procreate siden sist, så blir det mye repetisjon 🙂
Noe repetisjon er nok lurt uansett og dere har sikkert møtt på utfordringer som vi kan snakke om.
Nå skal vi begynne med Perspektiv og å tegne “thumbnails” (små raske skisser av environments/miljø som legger grunnlaget for mer detaljert conceptArt) og vise verdien av det. Så etter å ha gjort noen thumbnails av environments med karakter, velge 1 som man tar videre til neste nivå.

Dag 4
Fortsette med thumnails og detaljering av bilde fra dagen før. Komme så langt som mulig på å ferdigstille et bilde.
Jobbe i grayscale og farge etterpå eller jobbe i farger fra starten.
Hvis det er av interesse så kan jeg også vise tegning på photos. Det kan jo være en veldig kjekk ting på location og ta et bilde av noe og tegne på det man skal ha som en concept. Bytte himmel eller gjøre enkle photo manipuleringer.

Alle skal medbringe egen iPad eller iPad Pro, helst med Apple Pencil OG installeret Procreate app’en (pris ca. 100 kr.) inden kursusstart.

Der vil blive serveret sandwich til frokost hver dag.

Tilmelding senest søndag den 24. februar 2019.
Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.

Lørdag den 9. og søndag den 10. marts 2019 – begge dage kl. 9.00 – 17.00
Lørdag den 23. og søndag den 24. marts 2019 – begge dage kl. 9.00 – 17.00

Kursus i lokalerne Kgs. Nytorv 21 B.

Meld dig til kurset: ds@scenograf.dk

Archives by Month

Archives by Subject

SketchUp for begyndere

Tid og sted:
Mandag den 5. og torsdag den 8. november 2018
kl. 17.00 – 21.00

Kursus i lokalerne
Kgs. Nytorv 21 B, baghuset, 3. sal.
1050 København K

På kurset introduceres til programmets grundlæggende modelleringsværktøjer.

Udbytte
Deltagerne får et grundlæggende kendskab til et stærkt og enkelt 3d-tegneprogram, når det gælder undersøgelse af rumligheder i fra bygningsskala og helt ned i detaljen. Mange af de basale værktøjer, som demonstreres i undervisningen, indeholder “Skjulte” muligheder, hvilket gør kurset interessant for selv garvede brugere af SketchUp. Indlæringen går hurtigt, da programmet er meget intuitivt opbygget.

Kurset suppleres med et større kompendiemateriale til brug under og efter undervisningen.
Kom og lær at tegne i 3d på én dag!

Forudsætninger
Egen pc eller mac samt mus med scroll-hjul skal medbringes. SketchUp Make (gratis) eller SketchUp PRO skal være installeret og fungere inden kursusstart.
Programmerne kan downloades her: www.sketchup.com/download/all.
Ingen andre programmer er nødvendige under kurset.

Underviser: Stefan Kaplan

Tilmelding senest den 23. oktober 2018.
Kurset er støttet af Scenografernes Rettighedsfond og derfor gratis.

Meld dig til her: pt@filmtv.dk

Archives by Month

Archives by Subject

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×