fbpx

FAF medlemsinfo januar 2023

Bestyrelsen og repræsentantskabet

Bestyrelsen i FAF konstituerede sig den 10. januar 2023 og forpersonskabet består foreløbigt af to personer, Roar Skau Olsen og Kristine Maj de Neergaard. På det kommende bestyrelsesmøde vælges den tredje forperson.

FAF´s repræsentantskab mødtes den 24. januar 2023 for at drøfte arbejdet i 2023. En del var med over zoom. Ikke desto mindre var der god og livlig debat og flere af faggruppernes repræsentanter ønsker at igangsætte aktiviteter for deres faggrupper, så netværkerne kan styrkes.

Læs mere om bestyrelsen og repræsentantskabet.


Produktionsrabatter og øget filmstøtte

Produktionsrabatter til filmproduktion er nu så udbredt i Europa, at det kun er Danmark og Luxembourg der ikke yder produktionsrabatter til udenlandske film og TV-serier, som produceres nationalt.

Det stiller Danmark i en meget svær situation, da vi ikke kan konkurrere med de lavere produktionsomkostninger i udlandet og mange jobs som følge deraf eksporteres til andre lande. Mange politikere ser desværre kun rabatordningen som en udgift, uden at tænke på den omsætning filmproduktioner også skaber, herunder indtægter som den danske statskasse ville få del i ved at indføre en rabatordning til produktioner i Danmark.

FAF slår fortsat et slag for produktionsrabatter, når vi løbende taler med politikerne på Christiansborg. Vi mener, at det er vigtigt, at der ud over en øget filmstøtte i Danmark er incitament til, at udenlandske produktioner lægger vej forbi Danmark til gavn for både filmbranchen og dansk økonomi.


Tiden efter produktionsstop og Corona

Branchen er ved at vende tilbage til normalen, men det kniber fortsat med at få gang i fiktionsområdet.

Selvom FAF har deltaget på 6 holdmøder i januar måned, har ”Den som dræber” hos MISO Film og ”Valdes jul” hos Cosmo film været de eneste stort anlagte serier.

Produktioner som ”Sommerdal” og ”Badehotellet” starter op i foråret, men større Netflix-produktioner lader vente på sig. Vi skal nok et stykke hen i 2023, før produktionsvolumen på fiktionsområdet er tilbage på et niveau, der forhåbentlig ligner det vi kendte fra før produktionsstoppet.


Reklamefilmsoverenskomsten – status

FAF har nu afholdt 5 møder med Producentforeningen, siden vi startede forhandlingerne op i oktober 2022. Forhandlingerne skrider frem i en god atmosfære og konturerne af en overenskomst er ved at tegne sig med udgangspunkt i ”Hensigtserklæring II”, der har været den vejledende standard siden reklamefilmsforhandlingerne endte resultatløse tilbage i 2009.

Begge foreninger stiller med kompetente delegationer, som er fokuserede på at nå et resultat, der skaber ordnede forhold og forudsigelighed for begge parter.

FAF er fortsat fortrøstningsfuld og ser frem til de videre forhandlinger.


Store Bededag

Regeringen foreslår Store Bededag afskaffet, hvilket også får betydning for mange af FAF´s medlemmer, uanset om de er fastansatte eller freelancere.

FAF’s hovedorganisation FH (Fagbevægelsens Hovedorganisation) er kommet med en opfordring til alle medlemsorganisationer om at skrive under på en protestskrivelse. Her kan alle, som måtte være interesserede, skrive under på, at Store Bededag skal bevares som fri- og helligdag.

FH arrangerer også en demonstration søndag den 5. februar fra kl. 14-16.


Kurser

Som medlem af FAF er der mange muligheder for at efteruddanne sig og deltage i fagkurser. I øjeblikket kan FAF-medlemmer deltage i:

  • udvalgte kurser og masterclasses på Filmskolen til halv pris
  • AMU-kurser hos Producentforeningen for talspersoner og arbejdsmiljørepræsentanter (både i København og Århus)
  • gratis kurser og webinarer hos PFA om pension, efterløn og økonomisk sikring af sine nærmeste i tilfælde af skilsmisse og dødsfald
  • gratis fagkurser i FAF-regi,

fx afholder Kenneth Sorento et 2-dages VJ-kursus den 28. og 29. januar

– ønsker du en af de sidste pladser, skriv da til faf@filmtv.dk.

Læs mere om de enkelte kurser og hold dig opdateret via kursus-oversigten.


Medlemsfordele

Som medlem af FAF får du adgang til en lang række medlemsfordele, herunder mulighed for at tegne forsikringer hos Runa – en del af LB Forsikring – som i 2022 endnu engang er blevet kåret til ”Bedst i Test” af Forbrugerrådet Tænk.

Du får både gode private forsikringer hos Runa og en rigtig god kundeservice. Du bliver også en del af et medlemsejet forsikringsfællesskab, hvor omdrejningspunktet er deres medlemmer. Og nu kan du også få Gratis Online Lægehjælp.

Læs mere om hvordan du som FAF-medlem kan blive forsikret hos Runa.


Bonus til FAF’s medlemmer

FAF-medlemmer har også mulighed for at være med i Forbrugsforeningen.

I 2022 handlede FAF’s medlemmer for 428.437 kr. og de i alt 32 aktive medlemmer optjente 24.042 kr. i bonus, svarende til en bonus på 751 kr. pr. medlem i snit.

Vil du også have en bid af den kage, så læs mere her.


Båndkopimidler – ansøgningsfrist 1. februar 2023

Har du et kreativt projekt, som fortjener at se dagens lys?

De to fagforbund, Film- og TV-arbejderforeningen og Danske Scenografer, fordeler deres andel af de kollektive båndkopimidler i februar måned.

Der er ansøgningsfrist den 1. februar 2023, så du kan stadig nå at fortælle os, hvorfor netop DIT kreative projekt skal støttes. Din ansøgning må max fylde 5 sider og skal som minimum indeholde en projektbeskrivelse og et budget.

Læs mere om ansøgningskriterierne og udfyld formularen her

– senest den 1. februar 2023.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×