fbpx

FAF medlemsinfo marts 2021

Forlængelse af COVID-19-aftalen forhandles fortsat

FAF´s COVID-19-aftale med Producentforeningen udløb den 28. februar 2021. Producentforeningen har ønsket aftalen forlænget i to måneder mere, frem til den 30. april 2021.

FAF kan godt forstå Producentforeningens ønske, da situationen omkring Corona-smitten fortsat er meget usikker.

FAF har samtidigt stillet modkrav om, at forlængelsen skal indbefatte, at alle de indgåede kontrakter, der henviser til en COVID-19-aftale, skal udløbe i løbet af sommeren 2021.

Uden en ny COVID-19-aftale med Producentforeningen, kan der ikke indgås nye kontrakter med henvisning til en COVID-19-aftale.

FAF har i de tidligere aftaler sikret, at der skal være en COVID-19-ansvarlig med en sundhedsfaglig baggrund på produktionen og at tvivlsspørgsmål omkring nedlukning, karantæner,

vacciner og isolering håndteres, så alle ansatte er sikret. Det er noget FAF vil holde fast i skal være proceduren på produktionerne, uanset om der er en COVID-19-aftale med Producentforeningen.

 

Fiktionsoverenskomsten skal genforhandles i 2021

FAF´s Fiktionsoverenskomst skal genforhandles med Producentforeningen inden udgangen af 2021. FAF´s bestyrelse er på baggrund af et møde med repræsentantskabet, og samtaler med mange medlemmer, kommet frem til hovedkravene i den kommende forhandling.

  • Der skal være lønstigninger og især assistenterne skal have et markant lønløft i forhold til den aftale som blev indgået sidste år. Der er også fokus på tillæg til de første overarbejdstimer og transportområdet.
  • På rettighedsområdet vil FAF kræve en ordning, der udover en ekstra betaling, senest når produktionen vises første gang, også indeholder en aftale som relaterer sig til forbruget af produktionen samt en form for royalty aftale. Den nye aftale skal afløse den nødløsning som blev aftalt på rettighedsområdet med en betaling af et tillæg på

17% af grundlønnen ved overdragelsen af rettighederne til streamingtjenester. En aftale, der også sikrede, at scenografer, klippere og fotograferne fik anerkendt retten til vederlag fra stand alone tjenester, som de ikke havde før.

 

Lærernes organisationsaftale på Filmskolen

FAF forhandler for tiden med Kulturministeriet om, at lærerne på Filmskolen også skal kunne fastansættes. Kulturministeriet har bevæget sig i forhandlingen og er kommet med et forslag, der peger i den retning. FAF og lærerne ønsker imidlertid, at fastansættelse skal være en mulighed på linje med korttidsansættelser i de relevante stillinger. Så forhandlingerne fortsætter.

 

 

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×