Medlemsmøder om tilmelding til VISDA fordeling af digitale midler

Hvor stor er din andel af de individuelle ophavsretsmidler?

PF, Dansk Fotografisk Forening, DJ:Fotograferne og FAF afholder fælles møde, hvor Bo Tieldal, VISDA fortæller om indberetning af dine fotografier.

 

Den 5. marts i DJ´s lokaler, Gammel Strand 44, København kl. 16.30-19.00

Den 9. marts i DJ´s lokaler, Åboulevarden 31, Århus kl. 16.30-19.00  

 

Måske fik du lavet indberetning sidste år, men hvis du ikke fik har du nu chancen. Indberettede du sidste år kan du indberette for 2019.

Du kan I år bruge Nem-ID, mulighed for at fortryde indtastning og fortsætte senere, mulighed for at se tidligere års indtastninger. Data om fortiden bliver automatisk preudfyldt i felterne for dem der meldte ind sidste år.

 

Der er nu åbnet for online indberetning af dine billeder, som skal bruges til fordeling af de individuelle ophavsretsmidler.

 Det handler ikke om at være ansat eller freelancer, fotojournalist eller kommerciel fotograf – men om den værdi dine billeder udgør som grundlag i aftaler, der er indgået med en lang række danske undervisningsinstitutioner.

 

Giv ikke op på forhånd – se det som en investering i værdien af din ophavsret

Hvis I år er første gang du indberetter, og derfor skal du bruge lidt mere tid på også at give oplysninger om ”fortiden” – før 2018. Fremover skal der kun indberettes for det foregående år. Tidligere oplysninger vil indgå i fremtidige beregninger af rettighedsmidler.

De oplysninger du registrerer i indberetningen, danner grundlag for din evt. andel af puljen med midler, som stammer fra de aftalelicenser, VISDA har indgået på rettighedshavernes vegne med en lang række undervisningsinstitutioner landet over.

Ansøgningsperioden løber til 31. marts.  Det er vigtigt at du udfylder så fyldestgørende, præcist og reelt som muligt, så VISDA bedst muligt kan beregne eventuelt vederlag.

Du kommer til indberetningen her FAF: https://reg.visda.dk/foto/?id=FAF

 

Udbetaling 

Udløser dine oplysninger vederlag, vil dette blive udbetalt som del af den årlige udbetaling fra VISDA, der finder sted i juni måned.

VISDA repræsentere rettigheder til billeder, der er omfattet af ophavsretslovens bestemmelser om aftalelicens. FAF er på vegne af rettighedshaverne sammen med 10 andre billedorganisationer i Danmark, medlem af VISDAS bestyrelse.

Tilmelding til larslindskov@mail.dk     

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×