DR Drama Sikkerhedshåndbog

Foto: Poul T

Foto: Poul T

DR Drama Sikkerhedshåndbog

 

INDLEDNING

Denne sikkerhedshåndbog udgør det skriftlige grundlag for at tilrettelægge og udføre filmoptagelserne af DR Dramas tv serier i overensstemmelse med Arbejdsmiljølovgivningen.

Den er tiltænkt flere forskellige roller;

 

  1. Den skal være grundlaget for produktionsplanlægningen, så enhver optagelse allerede i planlægningsfasen har fået tænkt sikkerhed med ind
  2. Den skal fungere som opslagsværk i tilfælde af tvivl
  3. Den samler al nødvendig viden om sikkerhed på optagelse og understøtter den kulturforandring, som har været i gang de sidste par år i den danske filmbranche

Det er IKKE meningen, at denne sikkerhedshåndbog bliver en sovepude, men at den kommer til at fungere som et supplement til den sunde fornuft i det daglige sikkerhedsarbejde.
Filmoptagelser bevæger sig rundt i samfundet og Sikkerhedshåndbogen omfatter derfor rigtig mange områder. For rigtig mange af de områder er der klare regler i Arbejdsmiljøloven, som derfor er gengivet verbatimt her. For en hel del områder er der ”gråzoner”, hvor lovgivningen ikke giver klare svar – her er de beskrevne regler DR Dramas beslutning om, hvordan sikkerheden håndteres.
Ulykker kan formodentlig ikke undgås, men formålet med Sikkerhedshåndbogen er både at sikre, at DR Drama overholder Arbejdsmiljølovgivningen OG at minimere risikoen for ulykker for DRs medarbejdere, ansatte freelancere, skuespillere og andre.

 

Sikkerhedshåndbogen er public service – ”open-source” – og kan frit kopieres og bruges.
Forslag til ændringer, kommentarer og modtages gerne på faf@filmtv.dk

 

DR Drama Sikkerhedshåndbog - august 2018

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×