fbpx

DR Drama Sikkerhedshåndbog

Foto: Poul T

Foto: Poul T

DR Drama Sikkerhedshåndbog

INDLEDNING

Denne sikkerhedshåndbog udgør det skriftlige grundlag for at tilrettelægge og udføre filmoptagelser af DR Dramas tv-serier i overensstemmelse med Arbejdsmiljølovgivningen.

Den er tiltænkt flere forskellige funktioner:

  1. Den skal være grundlaget for produktionsplanlægningen, så enhver optagelse allerede i planlægningsfasen får tænkt sikkerhed med ind
  2. Den skal fungere som opslagsværk i tilfælde af tvivl
  3. Den skal samle al nødvendig viden om sikkerhed på optagelser ét sted
  4. Den skal understøtte den kulturforandring, som har været i gang de sidste par år i den danske filmbranche

Det er IKKE meningen, at denne sikkerhedshåndbog skal blive en sovepude, men at den skal fungere som et supplement til den sunde fornuft i det daglige sikkerhedsarbejde.
Filmoptagelser foregår mange steder i samfundet og Sikkerhedshåndbogen omfatter derfor rigtig mange områder. For rigtig mange af de områder er der klare regler i Arbejdsmiljøloven, som derfor er gengivet verbatimt her. For en hel del områder er der ”gråzoner”, hvor lovgivningen ikke giver klare svar – her er de beskrevne regler DR Dramas beslutning om, hvordan sikkerheden skal håndteres.
Ulykker kan formodentlig ikke undgås, men formålet med Sikkerhedshåndbogen er både at sikre, at DR Drama overholder Arbejdsmiljølovgivningen OG at minimere risikoen for ulykker for DR’s medarbejdere, ansatte, freelancere, skuespillere og andre.

Sikkerhedshåndbogen er public service – ”open-source” – og kan frit kopieres og bruges.
Forslag til ændringer og kommentarer modtages gerne på faf@filmtv.dk

 

DR Drama Sikkerhedshåndbog

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×