fbpx

FAF: Medlemsinfo 21. juni 2023

Deadlines for ansøgning om helligdagsbetaling

Hvis du har arbejdet på helligdage og er dækket af fiktionsoverenskomsten, så skylder producenterne dig i løn.

Og nu, hvor alle skyldnerne blandt Producentforeningens medlemmer har betalt, hvad de skylder, kan FAF snart sørge for, at du får udbetalt din løn. Der er fortsat en række ikke-medlemmer af Producentforeningen, som mangler at betale. De producenter er vi i løbende kontakt med. Når de også har indbetalt, kan vi også udbetale til de filmarbejdere som har været på deres produktioner.

Her er de vigtigste deadlines, som du skal kende:

  • Uge 28: FAF foretager den første udbetaling af helligdagsbetaling for forårets helligdage umiddelbart efter ansøgningsfristen

    Ansøgningsfrist: 10. juli 2023

  • Primo september: FAF foretager en opsamlende udbetaling

    Ansøgningsfrist d. 29. august 2023

Er du i tvivl om, hvordan du ansøger om helligdagsbetaling? Se her.

Derfor får du ekstra-løn

Du får ekstra i løn for arbejde på helligdage, fordi det er retfærdigt. Og fordi, at det er en del af den hårdt tilkæmpede fiktionsoverenskomst.

Og i år får hele branchen glæde af ordningen. Førhen var det kun medlemmer af FAF, der fik deres retfærdige betaling. Men siden 2020 kan også ikke-medlemmer af FAF få udbetalt en retfærdig løn for arbejde på helligdage.

Og det er vi i FAF glade for. For vi arbejder for en branche, der er solidarisk og står sammen. Især, når det er svært. At mange flere får del i helligdagsmidlerne betyder også, at beløbet i år bliver lavere, end I er vant til.

Når alle har ansøgt, og alle producenterne har betalt, kan vi udregne din ekstraløn og udbetale den.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×