fbpx

Krænkelser på arbejdspladsen

Hvad kan du gøre, hvis du oplever krænkende handlinger på arbejdspladsen?

 

  • Sig fra

Mange sager om krænkende handlinger kommer aldrig frem i lyset og bliver derfor ikke håndteret af arbejdsgiveren eller på set – måske fordi kulturen på arbejdspladsen understøtter, at krænkelserne kan finde sted. Det kan gøre det svært at stå ved sine egne grænser, hvis man er bekymret for repressalier, såsom at blive afskediget eller blive udelukket fra fællesskabet. Selvom det kan være svært, er det dog vigtigt at sige fra og dermed være med til at bidrage til en forandringskultur.

 

  • Kontakt FAF og din talsperson og/eller arbejdsmiljørepræsentant

Hvis man som ansat oplever seksuel chikane eller andre krænkende handlinger, eller er vidne til det på sin arbejdsplads eller på set, er det vigtigt, at man fortæller det til en person, man har tillid til. Det kan være en leder, en kollega, men man kan i høj grad også gøre brug af sin fagforening eller sin talsperson- eller arbejdsmiljørepræsentant.

 

Hvad kan vi hjælpe med hos FAF?

Hos FAF står vi altid klar til at hjælpe vores medlemmer, hvad end man selv har været udsat for seksuel chikane eller krænkende handlinger, eller været vidne til, at en kollega har fået overskredet sine grænser.

Vi arbejder på at være til stede ved holdmøder og faciliterer, at der altid vælges en talsperson/tillidsperson og arbejdsmiljørepræsentant, som er de ansattes repræsentant over for arbejdsgiveren på vegne af FAF.

FAF har desuden en akuttelefon, hvor man kan kontakte chefjurist Noomi Rappeport, skulle en akut situation med behov for rådgivning og sparring opstå uden for FAF’s almindelige åbningstid.

Akuttelefonen er: 20 97 44 94

 

Læs mere:

Stregen i sandet – et initiativ af en samlet film-, tv- og scenekunstbranche mod grænseoverskridende adfærd

Arbejdstilsynet – Arbejdsmiljøvejviser til film, presse og bøger

Arbejdstilsynet – Bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet – Vejledning 4.3.1-1 om krænkende handlinger, herunder mobning og seksuel chikane

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×