fbpx

Pension

Pensionsordning i PFA Pension

Når du arbejder under en overenskomst mellem FAF og Producentforeningen (overenskomstkode: 18785) eller hvis har aftalt pensionsindbetaling med din arbejdsgiver, bliver der betalt ind på din pensionsopsparing i PFA Pension.

Der indbetales:

  • 9,5 % af den overenskomstaftalte løn på fiktionsproduktion.
  • 9 % af den overenskomstaftalte løn på tv.
  • 7,6 % af den overenskomstaftalte løn på kort- og dokumentarfilm.

OBS! Der betales ikke pensionsbidrag af overtid og andre tillæg.

Du kan samle alle dine indbetalinger på én pensionskonto, også selvom du arbejder som freelancer på forskellige produktioner. Skulle du tidligere have sparet op på flere pensionskonti, kan de lægges sammen til én konto, så du begrænser dine gebyrer.

Ordningen er et stærkt personalegode og indeholder både en række forsikringer der sikrer dig lige nu, og en opsparing der sikrer, at du kan fortsætte med at leve livet, når du går på pension. Pensionsordningen indeholder forsikringer ved kritisk sygdom, dødsfald og ved nedsat erhvervsevne.

Ønsker du selv at stå for din pensionsopsparing, har du som medlem af FAF mulighed for at benytte dig af PFA´s tilbud MedlemsPlus som består af en pensionsopsparing og en forsikringspakke med tre forsikringer.

Få dit afkast og pensionstal direkte i mailen og få relevante artikler, som vi har valgt til dig ud fra din ordning og de muligheder, den giver dig. Se mere her.

Du kan se mere om, hvordan netop din ordning er skruet sammen på MitPFA.dk.

Du er også velkommen til at booke en rådgivningssamtale her eller kontakte PFA Pension på telefon 39 17 60 19.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×