fbpx

FAF: Medlemsinfo 22. marts 2024

Resultat: Overenskomsten blev stemt hjem!

Og det betyder, at FAFs FTP-elever nu kan se frem til en lønstigning på 10% over de næste 3 år. Det sagde et stort flertal blandt FAFs medlemmer nemlig ja til. Hele 91% stemte ja, mens 3% stemte nej og 6% stemte blankt.

Urafstemningsresultatet betyder, at FTP-elevernes løn fra d. 1. april 2024 stiger med de første 4%. Det luner i en tid med inflation, der jo rammer de lavest lønnede hårdest. Se lønningerne her.

Helligdagsbetaling: Ekstra løn på vej

FAF udbetaler ekstra løn til dig på forårets helligdage. Det sker i tråd med den hårdt tilkæmpede overenskomstaftale med Producentforeninges medlemmer om, at producenterne indbetaler helligdagspenge til FAF.

Mange ansøger ordningen og i 2024 vil der ligesom i 2023 blive udbetalt 1.000,00 kr. pr. helligdag.

Du kan se alt om helligdagene her. Husk også, at FAF skal have modtaget helligdagserklæringen med tilhørende dokumentation senest 3 måneder efter helligdagen.

Ny aftale: Filmskolens lærere får forbedret aftale

En samlet lønramme på 8,8% over 2 år og en markant stigning af pensionssatsen fra 11,5% til 16,77% i 2025. Det er, hvad Filmskolens lærere nu kan se frem til pga. den nye organisationsaftale, FAF netop har indgået.

FAF har kæmpet for netop en markant lønstigning samt bedrede pensionsvilkår i nu 3 år, og nu er det lykkedes! Stort tillykke til lærerne på Filmskolen.

Og en stor tak også til forhandlingsnetværket CO10, der forhandler overenskomst på statens område, og som FAF har deltaget i forhandlingerne sammen med.

Behovet for produktionsrabatter

Danmark og Luxemburg er de eneste lande i EU, som på nuværende tidspunkt ikke yder rabatter til filmproduktioner. Og det på trods af, at en række udredninger på området viser, at det vil være en god økonomisk forretning for Danmark.

Derfor arbejder FAF ihærdigt sammen med hele branchen for, at 2024 bliver året, hvor Christiansborgs politikere beslutter at indføre produktionsrabatter i Danmark.

Nu er det en realitet: FAF opretter ny hjemmeside for spilområdet

Hjemmesiden har adressen gameworkers.dk og er blandt resultaterne af, at FAF har intensiveret indsatsen på spilområdet sammen med Prosa, Dansk Magisterforening og HK.

Indsatsen betyder, at FAF nu sammen med de 3 andre fagforbund står bedre rustet til at forhandle vilkår med spilbranchens producenter. Spilbranchens producenter forlader Producentforeningen d. 1. juli 2024, hvorefter bl.a. vilkår skal forhandles direkte med dem.

Initiativet med at skabe en gruppe for “gameworkers” på tværs af de relevante fagforeninger har til formål at støtte medlemmerne og spilbranchens udvikling til en egentlig selvstændig branche. Det vil give en øget politisk indflydelse, når fagforeningerne kan etablere et frugtbart samarbejde med spilproducenterne.

Det vil også bane vejen for, at der kan indgås aftaler og overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter.

Se den nye hjemmeside her.

Furthermore, you can meet Gameworkers.dk at Nordic Game Jam!

We are extremely excited to announce that gameworkers.dk will be present at Nordic Game Jam.

This will be a unique collaboration between the 4 unions where each union will be able to have a representative present to talk to possible members.

Logistically, gameworkers.dk will share the same booth space as PROSA (who are there as separate sponsors).

Please come by and say hello if you are attending!

Kom på STEMPEL bar

HELLO Art department, FAF inviterer til socialt arrangement i morgen på STEMPEL bar og café.

FAF´s rekvisitør og scenografgruppe sponsorerer et socialt event i morgen lørdag d. 23. marts. 2024 kl. 13:00 på STEMPEL bar og café i København. Der er en valgfri øl (eller drik) og lidt snacks på Stempel Bar ved Enghave Plads (KBH) til dem, der møder op.

Her kan du møde dine kolleger i branchen og få en uformel snak uden dagsorden. Tag gerne dine kollegaer med, uanset om de er medlem af FAF.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×