fbpx

FAF medlemsinfo d. 26 april 2021

Åbning af Danmark og forhåbentlig gang i hele branchen

Der er ved at komme gang i branchen, men mest af alt, er det fiktionsområdet som trækker. FAF får en del henvendelser fra medlemmer der arbejder med TV, og som godt vil prøve fiktionsområdet af.

Der er en del af de mere traditionelle TV-producenter som Mastiff, Cosmo, Strong Productions, Sequala og Drive Studios, der i de sidste par år, er begyndt at lave fiktionsserier til fx ViaPlay. Det er også her, hvor nogle af FAF´s medlemmer prøver fiktionsproduktioner af for første gang.

Det er ikke alle disse virksomheder, der helt har forstået, at de også skal melde sig ind i Producentforeningens spillefilmsafdeling og/eller følge FAF´s Fiktionsoverenskomst.Så tjek om du får den rigtige fiktionslønning: https://www.filmtv.dk/loen/fiktionsproduktion-ugeloen/

 

FAF´s Fiktionsoverenskomst skal genforhandles i 2021

FAF´s bestyrelse har besluttet at igangsætte en proces, hvor medlemmerne inddrages før, under, og til sidst, når den nye fiktionsoverenskomst skal til urafstemning.FAF´s bestyrelse finder det vigtigt, at der er transparens gennem medlemsinddragelse. Selv om der er mangel på arbejdskraft på fiktionsområdet, er det kun med medlemmernes forståelse og opbakning i hele processen, at forhandlingsgruppen kan opnå et godt resultat.

 

FAF´s COVID-19 aftalen med Producentforeningen udløber

FAF´s COVID-19-organisationsaftale med Producentforeningen udløber for indgåelse af kontrakter den 30. april 2021. Kontrakter der er indgået til og med den 30. april 2021, er omfattet af organisationsaftalen til og med den 31. juli 2021.

Det er derefter kun organisationsaftalens afsnit om COVID-test af holdet samt Karantæne og isolering som følge af COVID-19, der fortsat gælder for de kontrakter der indgås i Fiktionsoverenskomstens løbeperiode.

Se aftalen her: https://www.filmtv.dk/wp-content/uploads/2021/03/Underskrevet-FAF-PF-COVID-19-aftale-1.-marts-2021.pdf

 

Filmskolens organisationsaftale for lærerne er stemt hjem

Overenskomsten for lærere og undervisere i Danmark er stemt hjem. I den forbindelse har lærerne på Filmskolen også fået tilføjet i deres lokalaftale, at lærere kan fastansættes.Det holdt hårdt med at få det ind i organisationsaftalen, og Kulturministeriet ville kun acceptere, at det kan ske i særlige tilfælde efter opslag. For lærerne er dette et vigtigt skridt henimod, at der kan komme mere stabilitet i ansættelsesforholdene, og dermed forhåbentlig, et bedre arbejdsmiljø i den nye rektors ansættelsesperiode.

 

FAF bliver medlem af Dansk Kunstnerråd

FAF bliver optaget i Dansk Kunstnerråd den 19. maj 2021. Dansk Kunstnerråd er en netværksorganisation der arbejder for bedre vilkår for kulturbranchen. Det indbefatter skattelovgivning,COVID-19-kompensation og fradrag ved brug af gavekort til kulturoplevelser mv.

Se mere her: https://dansk-kunstnerraad.dk/

 

 

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×